Long of Short gaan

Handelen in aandelen: hét spel voor volwassenen. Maar hoe werkt het precies en welke termen worden er gebruikt? Een bekende strategie is short of long gaan bij online forex handel. Ten eerste moet u bepalen of u wilt kopen of verkopen.

Als u wilt kopen (wat eigenlijk betekent: koop de basisvaluta en de verkoop de offerte valuta), u wilt dat de basisvaluta stijgt in waarde waarna je het dan weer zou verkopen tegen een hogere prijs. In handelaarsjargon, heet dit “long gaan” of het nemen van een “lange positie”. Lang = kopen.

Als u wilt verkopen (wat eigenlijk de verkoop van de basisvaluta en de koop de offertevaluta inhoudt), wil je de basisvaluta laten dalen in waarde en dan zou je het terugkopen tegen een lagere prijs. Dit is de zogenaamde “short gaan” of het nemen van een “short-positie”. Vergeet niet: short = verkopen.

Long en Short gaan is net als de golfbeweging van de zee, het is telkens uw moment bepalen wanneer u denkt dat u long of short moet gaan, alsof het een natuurverschijnsel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *